Mirall Sonor

"Creo en mí porque algun día seré todas las cosas que amo"

29.6.06

Rita... el Papa sap lo teu?



Bé, està clar que ja falta poc i la gent comença a vibrar per la vinguda de la màxima autoritat eclesiàstica a la capital del "Regne" (mare meva). Rita (sempre amb la seua típica jaqueteta roja de tia maria) ha volgut que València siga la ciutat on tinga lloc l'"Encuentro Mundial de la Família". I supose que el colega Beni (alias Ratzinger), des de la seva vasta experiència, entèn per família: el papi, la mami i els xiquets. S'exclou, per suposat, mami-mami-xiquet, papi-papi-xiquet, papi-xiquet, mami-xiquet. No sé què pensarà Rita, la condició sexual de la qual és coneguda per València sencera i per la perifèria (la capi és el centre... la resta son Provincias ...). I me la porta fluixa la tendència sexual de la colega (bé, d'ella i de qui siga... m'és igual), però no és una mica incoherent?.

Doncs resulta que el papi... mmmm dic... el papa... bé, el Papa arriba a la capital del Túria. I allà hi ha un moviement increïble per l'arribada del "susodicho". Podeu trobar tota la informació (que sembla d'un altre planeta) sobre l'Encuentro a: www.conelpapa.com (cágate lorito!). Furgueu (m'encanta aquesta paraula...:P és autèntica!) una mica en l'apartat Preguntas Con Morbo i flipareu: trobareu el sentit de la vida, informació sobre la sexualitat, el pecat de la masturbació, els preservatius, la fornicació (quina paraula més lletja, tu!), les relacions prematrimonials (quanta experiència tenen ells en això, eh?),... Osti tu, mira que el post no anava d'això però estic flipant! Mare meva... i València es converteix en seu de tot això??? Quina angúnia!

Bé, doncs l'assumpte anava de que s'estan gastant una burrada de milions (i això que és la comunitat més endeutada de l'estat -cosa que no impedeix elaborar plans d'urbanització increïbles que porten a una especulació bestial, construir parcs temàtics que acaben quasi en la ruina, cometre nombrosos delictes fiscals que se saben i que no se saben encara... i un llaaaarg etcètera-) en la vinguda del Papa, pararan el trànsit i alguna línia de metro durant diversos dies (cosa que fa inclús que a molts estudiants de la UPV els retrassin els examens una setmana!). Total, una despesa grandiosa de diners per a això. No poden demanar fer la expo o alguna altra cosa? Almenys això aportaria algo més a la ciutat! Quina vergonya...

I que conste que jo sóc creient (encara que no practicant). Però em repateja moltíssim que l'esglèsia (o, vaja, una part d'ella, almenys) represente tot això que es diu en la web aquesta, cutre i antiga, que no té en compte per res la realitat del món. L'esglèsia que ho podreix tot, i que intenta carregar-se totes les corrents internes que s'alcen en contra de les seves proclames absurdes. Ara no entraré en filosofies perquè no és el moment ni el lloc, però vull dir ací que hi ha una part de la religió que representa unes màximes que, bé per educació o per pròpia cultura (no negarem que tants anys d'influència han deixat petjada tant per a creients com per a no creients) comparteixo i segueixo. Però s'han de modernitzar. Millor dit: han d'obrir els ulls! Si és que ells mateixos s'estan carregant la seva religió! Quan la generació de gent gran que ara va a missa ja no hi sigui... ¿qui hi anirà? Existeixen altres corrents cristianes que no segueixen el que diuen a Roma, i que quasi queden esclafades per aquesta!

Bé, de fet aquest post era per informar sobre la campanya anti-vinguda-del-papa que s'està desenvolupant a València: NOSALTRES NO T'ESPEREM (també hi ha versió en castellà; aquí trobareu tota la informació). Pancartes penjades dels balcons i tot tipus de merchandising inclòs (samarretes, gorres, enganxines...). Que ja està bé que ens prenguen el pèl, home! Que eixa despesa barbàrica (existeix aquesta paraula?) estúpida no aporta res a la ciutat. Que aquests valors de l'any de Maria-Castanya estan desfasats, que no representen la societat d'avui dia i que, per tant, no hi caben. I que a València hi ha bona part de la societat que no vol que vaja el Papa per dir collonades; l'altra part de la gent passa olímpicament; són només uns pocs els valencians que els interessa el que pugui dir aquest home (la juventud del Papa... d'on han sortit aquests? Sona igual de malament que las Juventudes del PP... en quin món viuen?). I, no patiu, que el mítin el trauran a totes les teles. Ara, la contra-campanya no la veureu ni en pintura. Quina basura de televisió...


4 Comments:

  • At 5:05 p. m., Blogger Lost in Translation said…

    m ha encantat el tue post, la pagina del papa es increible...la gent està fatal si es creuen aixo, a mes perque tots els que surten son tant guapos i tant rossos si el qwue importa es la espiritualitat? i pk no hi ha ningu que sigui de color o algo aixi? no es creuen ni ells el que prediquen pero bueno. Jo vaig veure que varen entregar els documents d´apostasia i em va encantar la idea. S ho mereixen.

     
  • At 11:06 p. m., Anonymous Anònim said…

    encara que no tingui massa a veure amb aquest post, però si mereix una reflexió per la gran quantitat de diners que es gasten (moooolts i molts, i segurament encara més dels que ens imaginem) és la figura del rei del Regno de España.
    queda dit.

     
  • At 8:59 a. m., Blogger Iurema said…

    ja ho sé, lost. és al·lucinant! la veritat és que fa una mica de pena, tot plegat!

    sí, roger, és veritat. em fa molta ràbia que aquesta gent visqui del cuento, a costa de tots! quina burla...

     
  • At 10:21 a. m., Blogger Iurema said…

    A mí no me decían esas chorradas cuando iba al colegio. Qué triste me parece, la verdad.

    Y seguro que sí. Si él viviese hoy, se colgaría del balcón una pancarta de "no te esperamos".

    Un saludo a ti tb

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home