Mirall Sonor

"Creo en mí porque algun día seré todas las cosas que amo"

30.1.06

La Vida es Eterna en Cinco Minutos


Moltes vegades, sense poder-ho evitar, les coses canvien. Simplement el temps passa i els camins es desvien o, senzillament, se separen. I alguns cops, els fets són tan irreversibles, era tan lògic que acabés així. O tan poc lògic. No ho sé. Llavors no ho sabia. I ara, bé, simplement, ha passat. Mai més hi tornes a pensar. Queda guardat en un racó de la memòria. I, de sobte, un dia trobes una cinta de cassette. Víctor Jara. I retorna tota una època. D'innocència. De descobrir tantes coses. De quan créiem fermament que podíem canviar el món. Que aconseguiríem tants canvis. De quan totes les utopies semblaven possibles. Tardes al parc de xarrades interminables. Somnis a tocar de mans. D'aquell dia, recordo les paraules nítidament. I les veus. "T'he portat la cinta que m'has deixat. Magrada Molt"."No, queda-te-la. Te l'he gravada per tu"."Ah, sí? No ho sabia". "Clar!". "Moltes gràcies". Un somriure. Un altre somriure. I mirades furtives de reüll. Em torno a guardar la cinta a la motxilla (motxilla blau marí). Fa gairebé deu anys d'aquella conversa.
Deu anys i 300 km de distància. I tantes coses pel mig. No sé per què vaig portar la cinta a Barcelona. Quan la vaig agafar ja feia temps que les coses havien canviat. Ja feia temps que no teníem aquelles converses. Tant se val. Aquestes coses passen. I no sé per què avui sento una nostàlgia. "Víctor Jara. 10 años después" curiosament es diu la cinta. I deu anys després d'aquestos deu anys, ara. Deu anys després per a nosaltres. Te recuerdo Amanda. Las calles mojadas. Et recordo. Avui et recordo tant! A l'escola, com ens aliàvem a les classes. Com coincidiem. Companys-amb totes les lletres clarament pronunciades, i tot el que això significava per a nosaltres-. Com ens enteníem. Com somniavem. Com planificàvem en món. L'institut. Primer G. I després (no sé quant temps després, ni el moment just), com si es tractés del curs natural de les coses, ens vam separar sense tornar-nos a necessitar, per ara. I avui et recordo com potser d'aquí un temps et tornaré a recordar. Com potser tu em recordaràs, o d'una altra manera. Potser ens tornarem a creuar o potser no. Potser tantes coses! No entenc per què recordar tot això em fa sentir estranya. Ara les coses semblen d'una manera. Llavors semblaven d'una altra. Senzillament pot ser que no me'n recordava.

11 Comments:

  • At 8:29 p. m., Blogger Roger said…

    Temps al temps... el temps dirà. Tant de bo fos amic del temps.

     
  • At 7:16 a. m., Blogger Wods Katzenschwarz said…

    Time...
    Time...
    Time...
    Time is over.

     
  • At 12:49 p. m., Blogger Toni Salado said…

    E lucevan le stelle es una de les meves aries favorites de la meva ópera favorita, Tosca. Es una opera que té de tot: acció, amor, política, intriga, y un final de cinema...Molt bona elecció d'entre totes les genialitat del mestre Puccini.

    Petons Iurema!!

     
  • At 4:11 p. m., Blogger Toni Salado said…

    Doncs si Iurema, com em deies al teu comentari, és bo coincidir en els gustos...:-)

    A mi Puccini m'agrada molt; tampoc sóc un expert en ópera, però he escoltat totes les bones de Puccini, i al Liceu vaig veure aquest estiu "Turandot" que també té una de les millors i més conegudes àries de la història de l'òpera, el "Nessun Dorma"...genial...Mira, potser faig un post aquesta nit amb això...Ens llegim!!!

     
  • At 4:52 a. m., Blogger Wods Katzenschwarz said…

    Tengo algo para usted, se llama:

    No pas l'atzar ni tampoc la impostura...

    Fins aviat!

     
  • At 9:14 a. m., Blogger Iurema said…

    El temps dirà, roger. Però simplement és algú que havies oblidat perquè ja no forma part de la teva vida i un dia et torna tot allò. Quantes persones han passat així per la nostra vida i quantes passaran!

    Nire, també m'agrada Turandot. :)

    Gosu, crec que no entenc molt bé a què et refereixes... :S

     
  • At 11:49 a. m., Blogger Mr.Celofan said…

    Tu post me ha recordado a una frase de la película " Memento ":

    - No me acuerdo de olvidarte.

     
  • At 4:15 p. m., Blogger Iurema said…

    qué bonita...!

    :)

     
  • At 7:52 p. m., Blogger J-vol said…

    Lo realmente maravilloso es que haya gente de tu edad que conozca a Víctor Jara y además lo enitienda..¡Señoras y señores, aún queda una posibilidad de salvación!

     
  • At 12:16 p. m., Blogger Iurema said…

    mh! gracias

    lo conozco desde hace mucho tiempo. aunque creo que soy un caso algo aislado, la verdad... ay!

    weno, un saludo!

     
  • At 6:20 p. m., Blogger Lost in Translation said…

    jo amb la tonteria ahir vaig quedar amb la amiga que feia anys que no quedava per diferencies personals, aquestes coses mai se saben, la vida dona moltes voltes, pero fora de la tipica frase que aixo suposa, es cert, ho tinc comprobat. La gent canvia i el que abans era aixi, despres es aixà i tot torna al seu lloc de forma natural.

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home